Dekanın Mesajı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültemizin web sayfasına hoş geldiniz.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültemiz, ilk olarak Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bir bölümü olarak kurulmuş ve ilk öğrencilerini 2018 yılında kabul etmiştir. 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı’nın 2021/3808 nolu kararnamesi ile Gülhane Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi ülkemizde fakülte olma ayrıcalığını kazanmıştır. Sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olma öncülüğü ile ülkemizde bu alanda eğitim veren fakültelerden biri olmanın onurunu yaşamaktayız.

Çağdaş fizyoterapi ve rehabilitasyon, sadece insanları tedavi etmek değil, aynı zamanda sağlıklı yaşam tarzlarını ve çalışma ortamlarını teşvik etmek, kronik hastalıkları önlemek, erken dönemde tespit etmek ve sağlığı sosyal belirleyicileri içinde ele almaktır. Bu nedenle sadece meslek ile ilgili konularda donanımlı bilgiye sahip olmak yeterli değildir. Mesleğimizin öznesi insandır. Özneyi yani insanı tanımadan, insanın yeryüzünde var oluş tarihine hakim olmadan bu mesleği icra etmek bilgelik çağı olan 21. yy dünyasında yeterli olmayacaktır. Günümüzde teknolojik imkanlar ile bilgiye erişim çok kolaylaştırmıştır. Bilgiye ulaşımın bu kadar kolay olduğu bir yüzyılda asıl önemli olan ve bilgeliğin de kapısını aralayan; bilgiyi yorumlayıp gerekli yerde ve zamanda kullanabilme becerisine sahip olmaktır.

Fakültemizde T-Shaped Eğitim Modeli: “Her şeyden bir şey, bir şeyden her şey” benimsenmiştir. Geleceği şekillendirecek genç meslektaşlarımıza hazırladığımız program; mevcut profesyonel talepleri karşılamak ve fizyoterapinin sürekli genişleyen rollerine ayak uydurmak için gereken beceri ve araçları sağlamak hedefiyle tasarlanmıştır. Ayrıca bu programda bulunan alan dışı seçmeli dersler ve sosyal faaliyetler ile; girişimci, takım çalışmasını bilen, problem çözme becerilerine ve değerler bilincine sahip fizyoterapistlerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Fakültemizin birinci önceliği fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitiminde mükemmelliktir.

Misyonumuz, alanında uzman, bilgi ve uygulamayı araştırma ve keşif yoluyla geliştiren, ilham veren, iş birliği ve inovasyon ile hizmet veren çeşitli toplulukların sağlık ve zindeliklerini iyileştiren fizyoterapistler ve akademisyenler yetiştirmektir.

Vizyonumuz, sağlık, politika ve uygulamayı geliştiren işbirlikçi, kapsayıcı fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitimi, araştırmaları ve hizmet sunumunda bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde liderlik etmektir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin, eğitim ve araştırma programları ile ilgilenen tüm öğrenciler, öğretim elemanı adayları, eğitim, araştırma ve toplumsal hizmet konularında mükemmeli arayan, işbirliği yapmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olmaktan memnuniyet duyarız.

Gülhane Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi olarak sizleri sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz…

Prof. Dr. Necmiye ÜN YILDIRIM

Gülhane Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı